Thorning-Schmidt deler røde roser ud kort før slutfløjt

Mange røde roser er blevet delt ud i denne valgkamp, og få timer før stemmestederne lukker var Helle Thorning-Schmidt (S) på gaden en sidste gang med favnen fulde af roser.

Det gjorde hun på hjemmebanen ved Svanemøllen, som ligger midt i valgkredsen på Østerbro, som hun er opstillet i.

Her viste statsministeren overskud og brede smil, da hun forsøgte at kapre de sidste stemmer forud for den tætte valgafslutning, og der var også tid til selfier med de borgere, hun mødte på sin vej.

En enkelt kvinde takkede for rosen og kvitterede med, at hun straks ville gå op og stemme personligt på netop Thorning-Schmidt.

Statsministeren selv sitrede af spænding forud for gyserafslutning på valget og håbede naturligvis på at høste mange personlige stemmer på Østerbro. Men det var ikke det vigtigste, lod hun de fremmødte journalister forstå.

- Mit personlige valg betyder selvfølgelig noget, men det er ikke det allervigtigste. Jeg håber, at rigtig mange vil stemme på Socialdemokraterne, så vi får mulighed for at forsætte i det spor, som vi har fået Danmark ind på, siger hun.

Helle Thorning-Schmidt var flankeret af medlemmerne af den lokale valgforening på Østerbro, som hjalp til med at dele røde roser ud til de forbipasserende.

Formanden for Østerbrokredsen, Mathias Bredde, var en af de mange socialdemokrater, som var mødt frem for at støtte Thorning-Schmidt, og han kunne gøre status over en lang og hård valgkamp.

- Vi har været ude og snakke med rigtig mange borgere, og jeg synes, det har været en god valgkamp, hvor folk har været rigtig positive, siger han.

Han skal selv følge det tætte folketingsvalg til Socialdemokraternes valgfest på Christiansborg,

- Man er selvfølgelig nervøs og spændt før sådan en afgørelse, men jeg har en rigtig god mavefornemmelse. Folk har taget godt imod os overalt, så jeg er positiv, siger kredsformanden.

Valgstederne lukker klokken 20.00.

/ritzau/

 

Dagens Gossip