Thorning skriver klimacheck på 400 millioner til ulande

Danmark vil afsætte i alt 400 millioner kroner til FN's nyoprettede Grønne Klimafond i årene 2014 og 2015.

Det lovede statsminister Helle Thorning-Schmidt (S), da hun tirsdag sammen med omkring 120 andre stats- og regeringschefer talte på FN's ekstraordinære klimatopmøde i New York.

En af de store udfordringer for at lande en global klimaaftale i Paris næste år er at hjælpe ulandene med finansiering og investeringer i bæredygtige løsninger, fastslår Helle Thorning.

- Udviklingslandenes CO2-udledninger er vokset så kraftigt og er nu så store, at vi ikke kan nå i mål uden at gøre noget ved dem. Derfor må alle hjælpe til. Jeg har i dag meddelt FN, at Danmark agter at bidrage med 400 millioner kroner til FN’s Grønne Klimafond, siger statsministeren.

- Det bidrag kommer oven i de mere end to milliarder kroner, som Danmark siden 2010 har givet til klimafinansiering. Det er en indsats, der er bredt anerkendt internationalt. Og jeg håber, at vi med det bidrag kan være med til at skubbe andre lande i samme retning, siger Helle Thorning.

Mattias Söderberg, klimarådgiver i Folkekirkens Nødhjælp, som er med til FN-topmødet, roser Thorning-Schmidt.

- Danmarks statsminister går lige til problemet, når hun tager op behovet for klimapenge. Det er meget positivt, at Danmark nu vil give flere penge til den Grønne Fond.

Danmarks tilsagn er et vigtigt politisk signal til ulandene om, at Danmark tror på FN, og pengene er der brug for.

- Klimaforandringerne skaber store problemer i mange ulande, og der er brug for både tilpasning og reduktion af CO2-udslip, siger Mattias Söderberg.

/ritzau/

 

Dagens Gossip