Thorning: Skyldige for flystyrt skal holdes ansvarlige

Det skal have konsekvenser, at et malaysisk fly tilsyneladende er blevet skudt ned af prorussiske aktivister over Ukraine, siger statsminister Helle Thorning-Schmidt (S).

Intet tyder på, at danskere skulle have mistet livet på det malaysiske fly MH17, der torsdag aften styrtede ned i den østlige del af Ukraine.

- Fra dansk side støtter vi fuldt op om, at der snarest sker en grundig og uafhængig undersøgelse af omstændighederne, der har ført til denne tragiske hændelse.

- Vi må i det internationale samfund drøfte, hvilke konsekvenser det skal have, og hvordan de skyldige holdes ansvarlige, siger hun i en pressemeddelelse.

Flyet MH17 styrtede torsdag ned tæt på Ukraines grænse til Rusland ikke langt fra byen Donetsk. Her har oprørere og ukrainske regeringsstyrker kæmpet mod hinanden i månedsvis.

Der var 298 personer om bord på det styrtede fly, som var på vej fra Amsterdam i Holland til Kuala Lumpur i Malaysia. Alle er dræbt, lyder meldinger.

Årsagen til styrtet står endnu ikke helt klart, men det vurderes fra flere sider, at flyet blev skudt ned af et missil. Ingen har dog taget ansvaret for et sådant angreb.

- Det er dybt tragisk, at et malaysisk passagerfly er styrtet ned på ukrainsk territorium, og at så mange mennesker er omkommet. Jeg vil gerne udtrykke min dybeste medfølelse med de omkomne og deres pårørende, siger Thorning.

Alle passagerer er endnu ikke identificeret. 189 stammer fra Holland, mens 44 er fra Malaysia.

De prorussiske oprørere i det østlige Ukraine har tidligere sagt, at de vil hjælpe internationale eksperter med at undersøge det område, hvor passagerflyet styrtede ned.

Der er også omkomne fra andre lande som Australien, Storbritannien, Tyskland og Belgien.

Fire personers nationalitet er fortsat ikke bekræftet, fordi de kun mellemlandede i Amsterdam.

/ritzau/

 

Dagens Gossip