Thorning slipper måske for næse

Statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) slipper for en næse, hvis de borgerlige partier ikke vil støtte Enhedslistens tekst om retsudvalgets udsatte tur til Christiania.

Dansk Folkeparti vil ikke underskrive Enhedslistens lille næse til Thorning.

Det siger Peter Skaarup, efter Enhedslisten torsdag fremlagde sin næse i et udkast til beretning fra retsudvalget om Christianiasagen. Peter Skaarup vil drøfte teksten med retsordførerne Karsten Lauritzen (V), Tom Behnke (K) og Simon Emil Ammitzbøll (LA).

Enhedslisten frifinder i teksten Thorning og Statsministeriets embedsmænd for at "konstruere urigtige forklaringer"

- Det er lidt aftalt spil med regeringen, der har en interesse i at få denne sag ud af verden. Vi kunne ikke i dag sige ja til den beretning (med næsen), siger Peter Skaarup.

Han har spurgt Thorning, om der findes telefon-notater i Stats- og Justitsministerierne om pressemeddelelsen 19. november med daværende justitsminister Morten Bødskovs (S) beklagelse, som blev fjernet.

- Man skal være blind og døv for ikke at se, at der er stor kritik af regeringen fra en række partier. Men vi har set en helt anderledes udgave af Enhedslisten. De hoppede op som en løve og fældede justitsministeren, fordi han gav Folketinget en løgn.

- Nu er de faldet ned som et lam og frikender statsministeren mere eller mindre, siger Peter Skaarup.

Enhedslistens retsordfører, Pernille Skipper, fastslår, at EL, der er regeringens parlamentariske grundlag, har lagt sig fast på den kritik, partiet vil give Thorning.

- Det er ikke til forhandling. Hvis de borgerlige partier ikke ønsker at lægge stemmer til den næse til statsministeren, må vi konstatere, at der ikke flertal for at give en næse, siger Pernille Skipper.

/ritzau/

 

Dagens Gossip