Thorning: Støtte til mit EU-kandidatur kan aldrig skade

Den polske premierminister, Donald Tusk, løb med jobbet som EU-præsident. Men den støtte, der har været til Helle Thorning-Schmidt (S) fra europæiske kolleger i kampen om posten, har ikke gjort noget dårligt for hende selv og Danmark.

Sådan lyder den danske statsministers egen analyse af hendes situation, efter at de 28 stats- og regeringschefer på topmødet i Bruxelles lørdag aften valgte Tusk til jobbet.

- Jeg tror ikke, at det skader mig eller Danmark, hvis nogle ude i Europa mener, at jeg kunne have udfyldt den opgave, siger Helle Thorning-Schmidt.

- Jeg har hele tiden været klar i mælet om, hvad der var min intention.

Statsministeren har igen og igen afvist at være i spil til posten og svaret, at hun ikke er gået efter at blive formand for Det Europæiske Råd.

Hun fortæller, at der blandt de europæiske ledere har været diskussion af valget, selvom flertallet af rygter på det seneste ville vide, at Donald Tusk var en temmelig sikker kandidat.

- Det var mit indtryk, at der var bred diskussion om dette til det sidste, siger Helle Thorning-Schmidt.

Den polske premierminister fik en stribe pæne ord med på vejen af Thorning, som i hvert fald i mange europæiske medier har været optegnet som hans nærmeste rival til topposten.

- Jeg vil gerne sige stort tillykke til Tusk, som er en erfaren og dygtig politiker, og som jeg kender godt.

- Jeg er sikker på, at vi får en god og resultatorienteret formand for Det Europæiske Råd, der vil lytte til alle medlemslandene. Jeg glæder mig til at få et godt samarbejde med Donald Tusk, siger Helle Thorning-Schmidt.

/ritzau/

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip