Thorning: Stoltenberg er varm og visionær

Jens Stoltenberg er den helt rigtige til at lede Nato, udtaler Helle Thorning-Schmidt (S), efter at det officielt er blevet bekræftet, at Norges tidligere statsminister bliver generalsekretær.

- Jeg ønsker Jens Stoltenberg et stort tillykke med udpegelsen som NATO's næste generalsekretær. Jeg er personligt meget glad for, at valget er faldet på Jens. Jeg kender ham rigtigt godt og har arbejdet tæt sammen med ham igennem mange år, skriver hun.

Norske medier har gennem de seneste uger beskrevet, hvordan formanden for det socialdemokratiske Arbeiderparti i Norge, Jens Stoltenberg, er rykket tættere på at blive Foghs afløser i Nato.

Fredag er det officielt blevet bekræftet: Jens Stoltenberg overtager, når Anders Fogh Rasmussens embedsperiode udløber med udgangen af september.

Udnævnelsen af Stoltenberg kommer, kort før alliancens udenrigsministre i næste uge samles i Bruxelles for at diskutere konsekvenserne af krisen med Rusland.

Jens Stoltenberg er dybt engageret i international politik, og derfor den rigtige til at lede Nato, mener Helle Thorning-Schmidt.

- Han var en særdeles dygtig statsminister i Norge, og han har altid løst sine opgaver - også de vanskelige - fantastisk flot, skriver hun.

Jens Stoltenberg blev verdenskendt for at forsone og samle Norge efter terrorangrebet på Utøya i 2011.

- Han er et varmt og visionært menneske, der inspirerer sine omgivelser, siger statsministeren.

Også forsvarsminister Nicolai Wammen (S) glæder sig over udnævnelsen.

- Jens Stoltenberg har bred og omfattende erfaring – også med internationale spørgsmål. Den aktuelle krise i Ukraine har understreget behovet for, at Nato viser sammenhold og solidaritet, skriver han.

- Jeg er sikker på, at Jens Stoltenberg er det helt rette valg som ny generalsekretær for Nato, skriver han.

/ritzau/

 

Dagens Gossip