Thorning: Sundheden skal forbedres med SF og Enhedslisten

Skrevet af admin

21/08/2014

Mest læste i dag

Statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) tonede rent, rødt flag, da hun torsdag fremlagde regeringens sundhedsudspil til fem milliarder kroner.

Med en udstrakt hånd til SF og Enhedslisten og en knytnæve til Venstre gjorde Thorning det klart, at hun går efter at finde sit flertal for regeringens sundhedsudspil i rød blok.

- Jeg glæder mig over, at SF og Enhedslisten har taget pænt imod vores udspil.

- Det er dem, vi skal lave det sammen med. Vi har nu mulighed for at lave en finanslov med det formål at sikre, at sundhedsudspillet kan blive til virkelighed og dermed til gavn for rigtig mange mennesker, siger Helle Thorning-Schmidt.

Hun fremhæver blandt andet, at regeringen vil bruge 1,1 milliard kroner på at sikre kræftpatienter en hurtigere diagnose. Samtidig vil regeringen bruge 1,5 milliarder kroner på at hjælpe kroniske patienter mere i deres hjem.

- Det her er noget, der vil rykke. Det har et langt perspektiv, og derfor vil det forhåbentlig fortsætte igennem mange år, siger Helle Thorning-Schmidt.

Sundhedsudspillet vil indgå i regeringens udspil til finanslov, som bliver præsenteret på tirsdag. Derefter skal finansminister Bjarne Corydon (S) i løbet af efteråret forsøge at samle et flertal for næste års finanslov.

På forhånd har spørgsmålet om dagpengereglerne dog endnu en gang skabt tvivl om, hvorvidt partierne i rød blok kan blive enige.

Helle Thorning-Schmidt lægger dog på ingen måde op til, at finansloven ligesom sidste år kan indgås med hovedmodstanderen ved det kommende folketingsvalg, Venstre.

- Jeg har lagt mærke til, at Venstre og De Konservative lige skal vurdere, om det her egentlig er nok for at løse de udfordringer, vi står over for i det danske sundhedsvæsen.

- Til det er der bare at sige, at hvis man går ind for nulvækst, så vil man ikke på nogen som helst måde kunne fremlægge det her udspil uden samtidig at skære voldsomt på nogle andre områder i vores velfærd.

- Vores sundhedsudspil viser, at der er forskel i dansk politik. Det viser, at hvis man har styr på økonomien, så har man mulighed for at udbygge nogle af de store velfærdsområder, som rigtig mange danskere er optaget af, siger Helle Thorning-Schmidt.

/ritzau/