Thorning: Tal ordentligt til offentlig ansatte

Skrevet af admin

01/01/2014

Mest læste i dag

I det seneste år har statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) og resten af regeringen skabt frustration blandt flere grupper af offentligt ansatte. Overenskomstforhandlingerne og indgrebet i lærerkonflikten har fået flere faggrupper på barrikaderne.

I sin nytårstale rækker Helle Thorning-Schmidt dog hånden ud. Det sker med en opfordring til danskerne om at vise mere respekt over for sygeplejersker, lærer og andre offentligt ansatte.

- Vi har brug for alle jer, der arbejder i stat, regioner og kommuner. I har påtaget jer opgaver, som kan være besværlige indimellem. I skal afveje mange hensyn. Det synes jeg sommetider, man glemmer.

- Jeg synes, at tonen er blevet mere hård de senere år. Både fra borgere, i medier og på nettet. Ordene er blevet mere rå. Det skal vi lave om på sammen. Vi skal vise større respekt for hinanden, siger Helle Thorning-Schmidt.

Regeringen har i sine første to år fokuseret på at skabe flere job - især i den private sektor. Blandt andet aftalte man i foråret en stor vækstpakke til 90 milliarder kroner med Venstre og De Konservative, som indeholdt lettelser i selskabsskatten.

- I de senere år har vi talt meget om, at der er brug for flere private job. Og det har vi også, siger Helle Thorning-Schmidt og fortsætter:

- Men kom det undervejs til at lyde, som om private arbejdspladser var vigtigere end offentlige? Intet kunne være mere forkert.

Statsministeren fastslår, at hun i løbet af året har mødt mange dygtige offentligt ansatte:

- Fra lærerne på Fredensborg Skole. Til pædagogerne i Thyholm Børnehus. Til medarbejderne på jobberedskabet i Horsens. Og mange flere.

- Og jeg er altid taget videre med en varm følelse af, at her var nogen, der glædede sig over at gøre et godt stykke arbejde. Og satte en ære i at behandle menneskerordentligt, siger Helle Thorning-Schmidt.

/ritzau/