Thorning til angreb på Venstres jobreform

På sit første månedlige pressemøde langede statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) mandag hårdt ud efter Venstres jobreform, som blev lanceret umiddelbart før, at diskussionen om partiformand Lars Løkke Rasmussens rejsebilag for alvor begyndte at rulle.

Venstre vil genindføre det, partiet kalder et "moderne kontanthjælpsloft", der skal øge den økonomiske forskel på, om man er i beskæftigelse eller ej.

Planen blev lanceret på Venstres landsmøde tidligere på måneden, og senere vil partiet så præsentere, hvordan kontanthjælpsloftet konkret skal skrues sammen.

- Venstre er kommet med nogle løse tanker om at genindføre kontanthjælpsloftet og bruge pengene på at øge beskæftigelsesfradraget endnu mere. Men jeg synes jo, at der stadig mangler svar på, hvordan det konkret skal hænge sammen. Det svæver i vinden, sagde statsministeren.

Venstres udspil til en jobreform er blevet overskygget af Løkkes bilagssag, og statsministeren har ikke tidligere kommenteret planen. Et faktum, som Helle Thorning-Schmidt ikke kunne dy sig for at nævne på sit pressemøde:

- Vi blev langt fra færdige med den diskussion, der var på det tidspunkt, da diskussionen kom til at handle om noget andet, lød det fra statsministeren.

- Venstre mener, at der for cirka 300.000 danskere ikke er nogen "nævneværdig" gevinst ved at gå på arbejde. Og det må man sige er et meget stort tal, eftersom halvdelen (af de 300.000, red.) har mere end 2000 kroner til sig selv om måneden, sagde hun.

Statsministerens pressemøde var det første i rækken af månedlige pressemøder, der er trådt i stedet for den hidtidige praksis med at afholde pressemøder hver uge.

/ritzau/

 

Dagens Gossip