Thorning til asylkritik: Der er stadig tale om stramning

- Der tale om en stramning, og det kan ikke diskuteres.

Sådan lyder den kontante melding fra statsminister Helle Thorning-Schmidt (S), efter at det er kommet frem, at regeringens asylstramninger kun vil gælde for en tredjedel af de syriske flygtninge, der kommer til Danmark.

Regeringen har fået kritik for, at Justitsministeriet i en pressemeddelelse fra september indikerede, at "størstedelen" af de syriske flygtninge ikke er individuelt forfulgte. Asyltal fra sidste år viser dog det modsatte.

Det har fået Justitsministeriet til at berigtige pressemeddelelsen, så det nu fremgår, at det er en "væsentlig" del af de syriske flygtninge, der er individuelt forfulgte.

- Jeg har ikke noget at tilføje andet end det, som justitsministeren har sagt. Der er selvfølgelig tale om en stramning, og det kan man ikke ændre på, siger Thorning til ændringen i pressemeddelelsen.

Selvom stramningerne ser ud til kun at ramme en tredjedel af de syriske flygtninge, der kommer til Danmark, holder Thorning fast i, at der stadig er tale om en stramning.

- Vi har hele tiden sagt, at vores stramning gælder for nogle, og det gælder ikke for dem, der er individuelt forfulgte, siger hun.

Asylstramningerne går ud på, at syriske flygtninge, der får opholdstilladelse i Danmark, ikke får mulighed for familiesammenføring det første år.

Til spørgsmålet, om regeringen har oversolgt dens asylstramninger, svarer Thorning:

- Det har vi bestemt ikke. Vi har været meget tydelige hele vejen igennem om, hvad der gjaldt i denne her sag. Der er selvfølgelig tale om en stramning for nogle og ikke for alle.

/ritzau/

 

Dagens Gossip