Thorning til R: Lettelse af topskat ligger slet ikke i kortene

Statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) indleder sin turné rundt om i Danmark med en klar besked om muligheden for at lette topskatten sådan, som hendes Radikale regeringspartner taler varmt for:

- Det er slet ikke det, der ligger i kortene. Hvis vi får mulighed for det, så skal lettelserne lægges i bunden, men jeg vil også gerne sige, at vi har ikke finansiering til det på nuværende tidspunkt, siger Helle Thorning-Schmidt til Ritzau.

De Radikale har tidligere i valgkampen spillet ud med et forslag om at lette skatterne i både top og bund med samlet set 13 milliarder kroner allerede i næste valgperiode.

Fem af milliarderne skal ifølge De Radikales leder, Morten Østergaard, gå til topskattelettelser, og målet er, at ingen danskere skal betale mere end 50 procent af den sidst tjente krone.

Men her står regeringschefen altså fast på, at penge til skattelettelser - hvis man da overhovedet kan finde dem - bør gå til folk i den laveste ende af indkomstskalaen.

- Vi mener, at hvis der bliver behov for skattelettelser, så skal de gives i bunden. Men samtidig har vi jo trukket 250.000 danskere ud af topskatten, og det vil jo også få virkning frem mod 2022, siger hun.

Helle Thorning-Schmidt indledte søndag det, som Socialdemokraterne selv betegner som en "slutspurt" i valgkampen med en busdrevet turné rundt om i landet, der søndag fører statsministeren til blandt andet Lolland og Fyn. Mandag går turen videre gennem Jylland.

Turnéen er et forsøg på at få diskussionen om velfærd tilbage i centrum af valgkampen, efter flere dage med fuld fokus på asyl- og udlændingepolitik.

Og søndag fremlagde partiet så en plan, der er baseret på, at væksten i det offentlige forbrug skal stige med mindst 0,6 procent frem mod 2025.

/ritzau/

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip