Thorning tror Venstre vil stemme for integrationsudspil

Tre ud af tre partier, der har været til møde med beskæftigelsesminister Henrik Dam Kristensen (S), har afvist, at de vil stemme for det lovforslag, der er kommet ud af regeringens integrationsudspil. Alligevel tror statsministeren stadig på en aftale.

- Det skulle undre mig meget, om der ikke i Folketinget er et flertal for, at de nye mennesker, der kommer hertil, så hurtigt som muligt skal ud i virksomhederne og være tæt på danske kolleger, siger Helle Thorning-Schmidt (S).

- Jeg har svært ved at se de partier her i Folketinget, der skulle være imod det.

Mandag var Enhedslisten og Dansk Folkeparti - der var to af de partier, der mødtes med beskæftigelsesministeren - ellers meget klare i deres afvisning.

- Lovforslaget i sin nuværende version stemmer Enhedslisten ikke for, sagde politisk ordfører Johanne Schmidt-Nielsen (EL) efter mødet med Henrik Dam Kristensen. Også Dansk Folkeparti afviser lovforslaget.

Venstre kræver ligeledes ændringer i lovforslaget, der allerede var skrevet, før partierne mødtes, men den melding tager statsministeren ikke for gode varer.

- Hvordan kan Venstre være imod, når mennesker i stedet for at sidde på sprogkursus i lang tid kommer ud på en arbejdsplads? Hvordan kan Venstre være imod, at man skal yde noget for den ydelse, man får? siger Helle Thorning-Schmidt.

- Jeg tvivler på, at Venstre vil være imod, når det kommer til stykket. Nu må vi se, når det kommer ned i folketingssalen, siger hun.

Det skal hun dog ikke føle sig for sikker på, hvis man skal tro Venstres integrationsordfører, Martin Geertsen.

Han vil have ændret det nuværende udkast, hvis han skal være med til at stemme det hjem.

- Vi har sagt til regeringen, at vi fortsat stiller os til rådighed døgnet rundt for at forhandle regeringens integrationspakke, men det må også være rimeligt, at vi får indflydelse på indholdet, hvis vi skal stemme for, siger Martin Geertsen.

Han mener, at integrationsudspillet må være en taktisk manøvre, der aldrig har skullet føres ud i livet, men kun har til hensigt at signalere en hårdere kurs overfor indvandrer.

Det afviser statsministeren dog.

- Vi fortæller, hvad Socialdemokraterne mener. Vi har bakket det op med konkret handling i salen, og vi har et udspil, der skal sikre, at de mennesker, der kommer hertil, ikke bliver klienter, men hurtigt kommer ind på det danske arbejdsmarked, siger hun.

/ritzau/

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip