Thorning undrer sig over Venstres udlændingeudspil

Statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) revser Venstres forslag om, at udlændinge ikke skal have de samme vilkår for at få adgang til det danske arbejdsmarked.

Venstre vil lempe adgangen for udenlandske arbejdere, hvis de kommer fra en såkaldt "positivliste", som partiet har udarbejdet.

Men der skal ikke gøres forskel på folk, alt efter hvor de kommer fra, siger statsministeren på Dansk Industris topmøde i København tirsdag.

- Jeg undrer mig noget over Venstres seneste udlændingeudspil. Hvorfor skal den danske stat blande sig i, hvilke lande I får jeres medarbejdere fra? Hvorfor skal I have sværere ved at ansætte en ingeniør fra Pakistan end fra Brunei, siger hun henvendt til erhvervslederne på topmødet.

- Og hvorfor skal vi pege Brasilien ud som et land, vi nødigt vil have medarbejdere fra? Samtidig med, at vi ser Brasilien som et vækstmarked, vi gerne vil samarbejde med, siger hun med henvisning til landene på Venstres liste, hvor sultanatet Brunei er med, mens Brasilien ikke er det.

- Jeg undrer mig. Og jeg har noteret mig, at jeg ikke er alene, siger Helle Thorning-Schmidt med henvisning til, at Dansk Industris direktør, Karsten Dybvad, forud for topmødet har sagt, at han ikke bryder sig om at gøre forskel, når det gælder rekrutteringen af udenlandsk arbejdskraft.

Striden om Venstres udlændingeudspil har tidligere skabt knas på de indre linjer i det store oppositionsparti.

Og tirsdag benyttede De Konservatives nyvalgte formand, Søren Pape Poulsen, lejligheden til i Berlingske at understrege, at han ikke støtter Venstres forslag, og at han "har svært ved at forestille sig", at partiet vil lægge stemmer til forslaget efter et valg.

/ritzau/

 

Dagens Gossip