Thorning: Vestager får central rolle i ny kommission

Onsdag blev det bekræftet, at Margrethe Vestager får den magtfulde post som konkurrencekommissær i den kommende EU-Kommission.

Den tidligere danske indenrigs- og økonomiminister kommer dermed - hvis kommissionen ellers godkendes af EU-Parlamentet - til at overtage posten efter spanieren Joaquin Almunia, der har været konkurrencekommissær siden 2009.

Statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) ønsker Margrethe Vestager tillykke med den "flotte post":

- Som konkurrencekommissær kommer hun til at spille en helt central rolle i den nye kommission. Konkurrenceområdet kommer til at spille en stor rolle i de kommende år, og her kan vi være stolte over at have en dansk kommissær, siger Thorning i en skriftlig kommentar.

Det har tidligere været fremme, at Danmark allerede i juni indledte forhandlinger med den kommende formand for kommissionen, Jean-Claude Juncker, om muligheder for at få en tung kommissærpost - hvis Danmark til gengæld ville sende Margrethe Vestager til Bruxelles.

På EU-topmødet i slutningen af august fik regeringen et tilsagn fra Juncker om en central post i kommissionen, og herefter blev det offentliggjort, at Margrethe Vestager ville blive Danmarks kommende EU-kommissær.

Det var dog først onsdag, at det officielt blev meldt ud, hvilken post Margrethe Vestager får i den kommende kommission.

- Jeg er meget tilfreds med, at det arbejde, vi har gjort de seneste måneder, har båret frugt. Det er bestemt ikke en given ting, at Danmark får så tung en post i kommissionen. Det bekræfter mig i, at Danmark har stillet med den rigtige kandidat og spillet vores kort rigtigt, siger Thorning.

Ud over navnene på de nye kommissærer fastslår Jean-Claude Juncker, at der også kommer nye strukturelle ændringer i den kommende EU-Kommission. Juncker indsætter nemlig syv magtfulde næstformænd. Vestager er dog ikke blandt disse.

/ritzau/

 

Dagens Gossip