Thorning: Vi har hjulpet dem der har mistet dagpenge

- Vi har hjulpet!

Sådan lyder budskabet endnu engang fra statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) i diskussionen om dagpengesystemet.

På et pressemøde tirsdag i forbindelse med Socialdemokraternes sommergruppemøde påpeger partiformanden nok engang, at hun ikke ønsker at ændre på systemet, før dagpengekommissionen har afleveret sin betænkning.

Statsministeren medgiver dog, at det gør indtryk, når Enhedslisten, SF og dele af fagbevægelsen kræver en ændring med det samme.

- Selvfølgelig gør det indtryk. Det, der gør mest indtryk, er, at der er 40.000 mennesker, der ikke længere får dagpenge, og derfor har vi sørget for forsørgelse til dem, lyder det fra Thorning, som ikke mener, at den aktuelle diskussion afspejler virkeligheden.

- Når man hører debatten, skulle man næsten tro, at der ikke var sket noget på det her område, konstaterer hun med henvisning til, at regeringen flere gange har ændret i den planlagte indfasning af reformen, som halverede dagpengeperioden fra fire til to år.

Den blev vedtaget i 2010 af den daværende VK-regering med støtte fra Dansk Folkeparti, Liberal Alliance og Det Radikale Venstre.

Socialdemokraterne stemte imod, og før sommerferien valgte regeringen at nedsætte en kommission, som skal give en vurdering af, hvordan dagpengesystemet kan indrettes i fremtiden.

- Vi har nedsat en kommission, fordi vi gerne vil have en samlet diskussion af, hvad der skal ske med dagpengesystemet i stedet for at lave forhastede løsninger, som den tidligere regering gjorde, konstaterer Thorning.

Dagpengekommissionen skal senest ved årsskiftet 2015/2016 aflevere sin betænkning.

/ritzau/