Thorning: Vi tager hele værktøjskassen i brug

Regeringens fokus i den nye vækstpakke ligger ikke kun på lettelser i selskabsskatter og afgifter, men på en bredere palet af initiativer.

Det siger statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) i forbindelse med præsentationen af regeringens vækstpakke, "Danmark helt ud af krisen - virksomheder i vækst".

- Regeringen har påtaget sig en opgave med at bringe Danmark trygt gennem krisen med vores fællesskab i behold.

- I stedet for kun at fokusere på skatter og afgifter skal vi tage hele værktøjskassen i brug. Vi går ikke ind for offentlig nulvækst. Vi går ind for en årlig stigning på 0,6 procent i det offentlige, siger statsministeren.

Vækstpakken har derfor 89 initiativer, der omhandler alt fra forskning over uddannelse til bedre vilkår for virksomhederne.

Ifølge regeringens beregninger vil Vækstpakke 2014 betyde, at virksomhederne kan reducere deres omkostninger med cirka fire milliarder kroner årligt som følge af færre administrative byrder, lavere afgifter og effektiviseringer.

Samtidig vil pakken understøtte erhvervsinvesteringer i danske virksomheder for samlet knap otte milliarder kroner frem mod 2020.

- Ingen er i tvivl om, at når vi giver små og mellemstore virksomheder bedre vilkår at til finansiere sig selv, så kommer vi til at skabe vækst i vort samfund og at skabe arbejdspladser. Der er ingen tvivl om, når man skaber vækst i samfundet, at så følger arbejdspladserne også med.

Ifølge regeringen vil det give samme effekt på bruttonationalproduktet (BNP) som den store vækstplan fra sidste år - altså seks milliarder kroner.

- Der er tydelige tegn på bedring i dansk økonomi. Men Danmark har stadig udfordringer. Vore arbejdspladser er udsat for hård konkurrence. Derfor skal vi som nation gøre en ekstra indsats. I mange år har vi haltet efter lande som Sverige og Tyskland, når det gælder bedre produktivitet, siger hun.

I næste uge vil finansminister Bjarne Corydon (S) indkalde Folketingets partier til de første forhandlinger.

/ritzau/

 

Dagens Gossip