Thorning vil blive i Folketinget efter formandsexit

Skrevet af admin

20/06/2015

Dagens topnyheder

Helle Thorning-Schmidt skal omstille sig til et helt nyt arbejdsliv efter valget.

Torsdag tabte hun regeringsmagten og dermed stillingen som statsminister. Og lørdag var det farvel til posten som formand for Socialdemokraterne, da Mette Frederiksen blev konstitueret formand.

- Det er vemodigt. Jeg holder utrolig meget af Socialdemokratiet, siger Helle Thorning-Schmidt og tilføjer:

- Jeg er glad for, hvor partiet står nu - og for at overlade ansvaret til Mette Frederiksen.

Helle Thorning-Schmidt siger, at hun vil blive i Folketinget og prøve arbejdet på Christiansborg uden at være formand:

- Det regner jeg med. Nu er jeg lige blevet valgt, og jeg har ikke før prøvet at være i Folketinget uden at være partiformand. Jeg glæder mig til at løse nogle andre opgaver for partiet.

Spørgsmål: Mange spekulerer i, at du vil forlade Folketinget i denne periode. Vil du det?

- Det er der helt sikkert, men jeg er valgt for Østerbro og har fået et rigtig fornuftigt valg, så jeg agter egentlig at blive, siger Helle Thorning-Schmidt.

Hun understreger, at hun vil undlade at rådgive eller komme med kritik af den nye formand.

- Nej, det skal jeg ikke. Jeg vil bakke op, så meget som jeg overhovedet kan. Jeg synes, det er vigtigt, at vi socialdemokrater kan sige til vælgerne, at vi er et parti, som står sammen.

- Det er længe siden, at vi har haft et formandsskifte, som kommer til at foregå så ordentligt, som det kommer til at foregå denne gang, siger Helle Thorning-Schmidt.

Dermed henviser hun formentlig til de tidligere dramatiske formandsopgør mellem Poul Nyrup Rasmussen og Svend Auken og hendes eget kampvalg med Frank Jensen.

Hun afviser at være lettet over at slippe for ansvaret og vil ikke gå ind i diskussionen om fortrydelser:

- Der er altid noget, man ville have gjort anderledes. Man kan ikke være formand i 10 år og statsminister, uden at der er ting, man ville have gjort anderledes.

- Men en dag, så skriver jeg måske en bog om det, så I kan få det at vide. Nu har I spurgt mig i 10 år, siger Helle Thorning-Schmidt med et smil.

/ritzau/