Thorning vil ikke tale mere om GGGI før samråd

23/10/2013 13:27

admin

Nyheder

Mest læste i dag

Statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) vil ikke udtale sig nærmere om, hvorvidt Danmark fortsat skal bruge millioner på klimaorganisationen Global Green Growth Institute (GGGI), før udviklingsminister Christian Friis Bach (S) onsdag eftermiddag har givet en redegørelse på et åbent samråd.

Det siger statsministeren efter møder i Udenrigspolitisk Nævn og Folketingets Europaudvalg onsdag formiddag.

- Der er jo senere i dag et samråd om alle de spørgsmål, og jeg tror, det er bedre, at vi tager en samlet diskussion af det her. Udviklingsministeren får senere i dag mulighed for at svare på alle spørgsmål, siger Thorning.

Statsministeren understreger dog, at hun fortsat står ved sine udtalelser tidligere på ugen, hvor hun både erklærede tillid til Venstre-formand Lars Løkke Rasmussen som formand for GGGI og bekræftede regeringens planer om fortsat at støtte organisationen.

- Vi mener, at GGGI er en meget værdifuld international organisation, og vi har ingen planer om ikke at fortsætte vores engagement i GGGI, sagde Thorning mandag på et pressemøde i Statsministeriet.

Og det står hun fortsat ved:

- Der er ikke noget, der har ændret sig, i forhold til det jeg sagde tidligere på ugen. Men nu har vi jo et samråd senere i dag, hvor udviklingsministeren får mulighed for at svare på alle de spørgsmål.

Der fortsætter ellers med at dukke kritiske røster op omkring Danmarks støtte til GGGI, der for alvor kom i søgelyset i forbindelse med Løkkes flyrejser på første klasse for organisationen.

Senest er tidligere udviklingsminister Søren Pind (V) blevet beskyldt for at have overhørt advarsler fra embedsmænd om store problemer i organisationen, før han i maj 2011 fik Folketingets finansudvalg til at bevilge 90 millioner kroner over tre år til GGGI.

Samtidig har den nuværende udviklingsminister, Christian Friis Bach, modtaget hård kritik for ikke at have orienteret Folketinget om en et år gammel kritisk rapport fra den sydkoreanske rigsrevision, som påpeger store økonomiske uregelmæssigheder i GGGI.

/ritzau/