Thors bortfører kører ulovlige hvalpe til Tyskland

Lars Bo Lomholt, som i 2012 bortførte den dødsdømte schæferhund Thor, har været i aktion igen. Den nu tidligere politibetjent har mellem jul og nytår fragtet et kuld hvalpe til Tyskland for at undgå, at de blev aflivet.

- Det er mig, som har bragt dem til Tyskland. De var i fare for at blive aflivet, og så var den eneste mulighed at få dem ud af landet, erkender Lars Bo Lomholt over for Dagens.dk.

Sagen stammer fra Midt- og Vestjylland, hvor hunden Finje for et par måneder siden fik fem hvalpe. Men politiet mente, at der var tale om ulovlige hunde, som ifølge hundeloven skal aflives.

Læs også: Lars Bo Lomholt: Jeg har ført flere hunde ud af landet

- Vi har en rimelig grund til at formode, at der er tale om Amstaff-hvalpe, og der var iværksat en partshøring. Men nu kan vi konstatere, at vi ikke ved, hvor hundene er, siger sekretariatschef i Midt- og Vestjyllands Politi, Per Lauritsen til Dagens.dk.

Da fristen for høringen udløb den 2. januar, var hvalpene nemlig forlængst ført ud af landet. Det sørgede Lars Bo Lomholt for.

- Jeg fik en henvendelse om sagen. Der er - måske - noget Amstaff i hvalpene, men der er langt mere labrador i dem. Jeg synes, det er en helt vanvittig lov, siger han.

Følg Dagens.dk på Facebook - klik her og vær med

De otte uger gamle hvalpe blev afleveret i Nordtyskland, hvor en dyrlæge kontrollede dem, inden de blev formidlet videre til nye hjem.

- Fire fik nye hjem med det samme, og det skal den sidste også nok få, siger Lars Bo Lomholt.

Ikke strafbart

Tilbage i Midt- og Vestjyllands sidder politiet med en hundesag uden hunde.

- En afgørelse står fast, selv om hundene er forsvundet. Men det er lidt op ad bakke, hvis de er ført ud af landet. Så har vi reelt ikke nogle særlige muligheder, siger sekretariatsleder Per Lauritsen.

Han en også bekendt med, at Lars Bo Lomholt skulle være involveret i hvalpenes forsvinden.

- Det er for tidligt at sige, om vi vil gå efter ham. Han er dømt for embedsmisbrug, men det er der jo ikke tale om her, sige han.

Gerningsmanden er heller ikke bekymret for, at sagen skal få konsekvenser for ham. For selv om hans handling muligvis er ulovlig, er det ikke strafbart.

- Det er også noget af det, som gør loven så åndssvag. Men nej, det er jeg er ikke bange for, lyder det fra den tidligere politibetjent.

I december blev Lars Bo Lomholt i Landretten idømt 60 dages betinget fængsel for i januar 2012 at have brugt en kollegas uniform og kørt i patruljevogn til dyreinternatet i Gørlev, hvor han bortførte schæferhunden Thor, der ventede på at blive aflivet. Han underskrev med falsk navn, da han fik hunden udleveret.

LÆS OGSÅ: Politimand staffes i sagen om hunden Thor

Lomholt blev i forbindelse med sagen fyret fra sin deltidsjob hos Nordsjællands Politi. Hunden Thor har myndighederne aldrig fundet frem til igen. 

 

Dagens Gossip