Thorup om EM-playoff: Kender ikke meget til Island

På papiret ligner det en fin lodtrækning for det danske U21-landshold, at Island bliver modstanderen i de to EM-playoff-kampe i oktober.

Men landstræner Jess Thorup advarer om, at det islandske ungdomslandshold er en ukendt størrelse, og at der venter et stort forberedelsesarbejde inden de to opgør.

- Jeg glæder mig først og fremmest til at komme i gang med at analysere dem og se på, hvad det er for et hold, og hvilke spillere de har, siger Jess Thorup.

- Det er en nordisk duel, og overordnet set er det en fin lodtrækning. Men man skal ikke glemme, at Island er voldsomt på vej frem og gør rigtig mange gode ting. Vi har senest set deres A-landshold slå Tyrkiet 3-0. De er dygtige og arbejder rigtig hårdt, lyder det fra Thorup.

Island blev nummer to efter Frankrig i sin kvalifikationspulje, men 16 point i otte kampe var nok til at komme i playoff-runden som en af de fire bedste toere.

Danmark var topseedet i fredagens lodtrækning og dermed sikker på at undgå nogle af Europas største fodboldlande. Men danskerne slap for Holland, som på forhånd lignede den sværeste modstander.

- Jeg har ikke gjort mig store overvejelser om, hvem der var bedst at trække. Der var nogle, der sagde, at Holland og Ukraine var skrækmodstandere. Men jeg kender ikke noget til ret mange af holdene og er bare glad for at få sat navn på, siger Jess Thorup.

Danmark har hjemmebane i den første kamp, der bliver afviklet på Aalborg Stadion.

/ritzau/

 

Dagens Gossip