Thorup om U21-seedning: Fint at undgå de store

Der venter to vanskelige kampe, men Danmarks muligheder for at komme til EM for U21-landshold er blevet lidt større, efter at Uefa onsdag har placeret det danske hold mellem de syv seedede i playoff-lodtrækningen.

Dermed slipper Danmark for at møde giganter som Tyskland, Spanien, Frankrig, England, Portugal og Italien, når den sidste hurdle skal overvindes i oktober.

- Det er fint og glædeligt, siger U21-landstræner Jess Thorup.

- Vi nåede vores første mål ved at kvalificere os til playoff-kampene, men vi er godt klar over, at der venter to svære kampe. Det er dejligt, at vi undgår de helt store nationer, men når man når så langt, er der kun gode hold tilbage, siger han.

De danske talenter har marcheret igennem kvalifikationsgruppen med 26 point og 37 mål i 10 kampe.

Det selvom Thorup har måttet afgive flere af sine bedste spillere til A-landstræner Morten Olsen.

- Der er nogle rigtigt spændende årgange på det hold. Man skal huske, at der er flere årgange, der er samlet i denne trup. Reelt er det årgang 92-93, men jeg har spillere fra årgang 94, 95 og 96 med.

- Det er et ungt hold, hvor mange spillere i virkeligheden kan være med i en kvalifikationsrunde mere, siger Jess Thorup.

Ved fredagens lodtrækning kan Danmark blive parret med Sverige, Holland, Slovakiet, Kroatien, Ukraine, Island eller Serbien.

EM bliver spillet i Tjekkiet 15.-30. juni næste år.

/ritzau/

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip