Thorup vil være mere end pynt i Europa League

FC Midtjylland spiller en historisk kamp torsdag aften, når polske Legia Warszawa er på besøg på MCH Arena.

Det er første gang i FCM's historie, at klubben deltager i en kamp i et europæisk gruppespil.

Der er dog ingen benovelse over at være nået med i Europa Leagues gruppespil, hvor der skal spilles seks kampe i efteråret - også mod italienske Napoli og belgiske Club Brugge.

- Vi er glade for, vi nåede gennem nåleøjet. Det er vi stolte over, men det kan vi ikke bruge til noget nu.

- Nu er vi videre til denne miniturnering. Og vi skal være et hold, som ikke bare skal stille sig tilfreds med at få en på opleveren.

- Vi lægger os ikke ned frivilligt. Vi har bevist tidligere, at vi kan være med. Og det skal vi bevise igen. Skal vi have en chance, så skal vi gøre det godt på hjemmebane, siger FCM-træner Jess Thorup.

Han vil ikke kræve et bestemt pointantal, men det bliver nok Legia Warszawa og FCM, som skal kæmpe om at hænge på favoritterne Napoli og Club Brugge.

- Det er farligt at sætte tal på. Men det er formentlig en nøglekamp mod Legia. Der er ingen kampe, hvor vi ikke vil have troen på, vi kan vinde. Men der er nogle, der er nemmere end andre.

- Vi vil gerne godt fra land og have slettet nullet allerede i den første kamp, siger Thorup.

FCM formåede over to kampe at slå Southampton ud med samlet 2-1, og det betød en plads i gruppespillet og farvel til Europa for Premier League-mandskabet.

- Vi skal prøve at gå efter endnu højere mål - nemlig at komme videre fra gruppen. Jeg er med på, at Napoli er favorit, og Club Brugge har vist sig at være et niveau over specielt danske hold.

- Og så er Legia måske lidt bedre end os, men det er formentlig Legia og Brugge, vi skal se, om vi kan overhale og så hægte os på Napoli, vurderer Thorup.

Club Brugge har de seneste år slået både AaB, FC København og Brøndby med en samlet målscore på 16-2, men det afskrækker ikke FCM.

- Vi viste mod Southampton, at vi kan bide skeer med de største. Det skal vi også vise mod Legia, lyder det fra træneren.

Kampen begynder klokken 19.

/ritzau/

 

Dagens Gossip