Thulesen: Corydon bruger DF til at presse Enhedslisten

Finansminister Bjarne Corydon (S) vil i sidste ende indgå en aftale om næste års finanslov med Enhedslisten.

Det forventer Dansk Folkepartis formand, Kristian Thulesen Dahl, som på vej ind til et møde med Bjarne Corydon ikke udtrykker store forhåbninger om, at Dansk Folkeparti reelt får indflydelse på næste års statsbudget.

Indtil nu har der ikke været tale om realitetsforhandlinger mellem regeringen og DF, mener han:

- Vi har stillet en række spørgsmål, men regeringen har ikke svaret på et eneste af vores spørgsmål. Det er for mig et tegn på, om man er i realitetsforhandlinger eller ej, siger Kristian Thulesen Dahl.

Han mener, at regeringen bruger skinforhandlinger med Dansk Folkeparti i et forsøg på at presse Enhedslisten til at sænke partiets krav, så det bliver "billigere" for regeringen at indgå en rød aftale om finansloven.

Dansk Folkeparti møder op til forhandlinger med forslag til en værdi af 4,3 milliarder kroner. Blandt andet skal der findes én milliard kroner til en ældrepulje, én milliard kroner til en sundhedspulje og én milliard kroner til en "lov og orden-pulje".

Forslagene skal blandt andet finansieres ved at annullere næste års selskabsskattelettelser, som regeringen vedtog med stemmer fra Liberal Alliance, Venstre og De Konservative med forårets vækstpakke.

Den finansiering har Bjarne Corydon dog klart afvist, og dermed kan det blive svært for Dansk Folkeparti at komme igennem med sine krav.

/ritzau/

 

Dagens Gossip