Thulesen Dahl frygter flygtninge-blufnummer fra S

admin

426 uger siden

|

23/05/2016

Dagens topnyheder

Dansk Folkepartis formand, Kristian Thulesen Dahl, er bange for, at Socialdemokraterne bluffer i forhold til en udmelding om flygtningepolitikken.

Det skriver Thulesen Dahl i sit ugebrev, efter at den socialdemokratiske gruppeformand, Henrik Sass Larsen, i weekenden i Politiken udtalte, at der bør indføres et loft over, hvor mange asylansøgere og flygtninge Danmark kan tage imod.

Ifølge Thulesen Dahl dufter det mere af en soloudmelding end socialdemokratisk politik. Han hæfter sig ved, at S-ledelsen - det vil sige formand Mette Frederiksen - ikke har bekræftet, at det er Socialdemokraternes linje.

- Jeg er bange for, at der er en rigtig god grund til, at der ikke var yderligere kommentarer!

- Nemlig at gruppeformand Sass Larsen blot bliver brugt til at komme med markante meldinger omkring indvandringsspørgsmålet. Men markante meldinger som Socialdemokratiet ikke har tænkt sig at gå videre med.

- Markante meldinger, der alene har til formål at vinde vælgere, som for en kort stund tror på disse, skriver Thulesen Dahl.

DF er selv begejstret for idéen, som Sass Larsen er kommet med. Henrik Sass Larsen vil ikke sætte et eksakt tal på, men siger til Politiken, at "Danmark skal tage imod så mange, som vi kan integrere succesfuldt".

Og det er "nærmere 1000 end 10.000 om året, hvis det er dem, der er svært integrerbare", lyder det.

Thulesen Dahl begriber ikke, at Mette Frederiksen ikke har kommenteret sagen, når det er "et område, der er fuldstændig afgørende for hele vort samfunds videre udvikling".

- Men danskerne har krav på at vide, hvad de reelt får, hvis Socialdemokratiet igen en dag kommer til at stå i spidsen for en regering. Er det en udlændingepolitik a la De Radikale, som sammen med Alternativet, SF og Enhedslisten er grundlaget?

- Med massevis af lempelser som resultat - akkurat som vi så det sidst i perioden 2011-2015? Eller er det Henrik Sass Larsens markante meldinger i weekenden og tidligere ved årsskiftet, der bliver retningen?

- Mange danskere er trætte af "signaler". De vil have politik, der virker! Resultater! Derfor er det helt afgørende, om man også reelt vil føre den politik, man påstår at stå for, eller det blot er taktik det hele, skriver DF-formanden.

/ritzau/