Thulesen Dahl opfordrer Løkke til at danne V-regering

Dansk Folkepartis formand, Kristian Thulesen Dahl, opfordrer efter nyt forhandlingsmøde Lars Løkke Rasmussen til at danne en ren Venstre-regering.

Dermed tyder meget på, at Venstres formand skal indstille sig på at gå alene i regering. Og det bør ske snart, mener Kristian Thulesen Dahl:

- Vi behøver ikke at være langt fra, at der dannes en ny regering. Men det er Lars Løkke Rasmussen, som må drage sine konklusioner.

- Min opfordring er, at det skal gå stærkt, for vi kommer ikke i gang med de ting, vi skal i gang med, før der er dannet en ny regering, siger Kristian Thulesen Dahl

Allerede på vej ind til forhandlingerne gjorde Kristian Thulesen Dahl det klart, at han ikke så den store grund til yderligere forsøg på at få flere partier ind i regeringen:

- Nu har vi haft forhandlinger i mange dage, og det ser ikke ud til, at der kommer et grundlag, så Dansk Folkeparti kan gå i regering.

- Det er mest realistisk, at der bliver dannet en Venstre-mindretalsregering, sagde Kristian Thulesen Dahl.

Han opfordrede samtidig Lars Løkke Rasmussen til at trække en streg i sandet nu, så Folketinget kan komme i gang med blandt andet at rette op på besparelserne i sundhedsvæsnet og styrke politiet i lyset af terrorangrebene i Frankrig og Tunesien:

- Vi skal se at få fart over feltet. Vi skal have dannet en regering, så vi kan komme i gang med de politiske opgaver, som venter, sagde Kristian Thulesen Dahl.

Som det største parti i blå blok har Kristian Thulesen Dahl været under pres for at omsætte sine mandater i ansvar for den nye regerings politik.

DF-formanden har dog hele tiden fastholdt, at han ville placere sit parti det sted, hvor han mener, at Dansk Folkeparti vil få mest indflydelse.

/ritzau/

 

Dagens Gossip