Thulesen Dahl: Udvis somalisk voldtægtsforbryder

Ann Katrine Warren

|

25/06/2013

Dagens topnyheder

Tidligere på måneden omstødte Vestre Landsret udvisningsdommen over den 18-årige somalier, som voldtog en bare 10-årig pige i Gullestrup ved Herning i november 2011.

Den unge mand blev i byretten idømt seks års fængsel og udvisning, men Landsretten besluttede, at han slipper for udvisning, hvis ikke han begår noget strafbart i to år efter sin løsladelse.

Landsrettens afgørelse har bragt sindene i kog hos mange - også hos Dansk Folkepartis formand Kristian Thulesen Dahl.

Bliv ven med Dagens.dk på Facebook - Klik her og vær med nu

- Jeg må ærligt sige, at denne dom fra Vestre Landsret har stødt mig dybt i min retsfølelse. Det kan ganske enkelt ikke være rigtigt, og jeg håber meget, at anklagemyndigheden vil appellere sagen – det kan nås endnu, skriver formanden i et blogindlæg på Den Korte Avis.

Ifølge ham bør sagen for Højesteret, og han understreger, at han mener Danmark er for dårlig til at få udvist kriminelle udlændinge.

- Det bør ikke være en udlændings såkaldte tilknytning til Danmark, der skal afgøre, om vedkommende skal udvises i forbindelse med dom for grov kriminalitet. Det er udelukkende spørgsmålet om, hvorvidt en udlænding begår grov kriminalitet, skriver Kristian Thulesen Dahl.

LÆS OGSÅ: Somalier voldtog 10-årig pige i Gullestrup: Slipper for udvisning

Han mener samtidig, at Danmark bør indføre "three strikes an you're out", hvor udlændinge kan udvises efter at have begået mindre grov kriminalitet tre gange.

Chefjurist for den borgerligt-liberale tænketank Cepos, Jacob Mchangama, var også efter Vester Landsrets afgørelse ude og sige, at sagen bør afprøves af den øverste domstol.

Landsretten hæftede sig blandt andet ved, at den nu 18-årige somalier, som var 16 år på gerningstidspunktet, ingen tilknytning har til Somalia ud over sproget, at han har gået i skole i Danmark og netop har taget 9. klassesafgangseksamen, mens han har siddet fængslet.