Thulesen Dahl: Venstre vil opgive nulvækst

Inden danskerne senest til næste efterår går til folketingsvalg, vil Venstre have ændret sin økonomiske politik.

Den bemærkelsesværdige forudsigelse kommer Dansk Folkepartis formand, Kristian Thulesen Dahl, med på et pressemøde onsdag efter partiets sommergruppemøde i Kolding.

- Jeg har svært ved at forestille mig Venstre gå til valg på nulvækst på områder som sundhed og ældre, erklærer formanden.

Hans eget parti ønsker selv en vækst i den offentlige sektor 0,8 procent, mens Venstre budgetterer med nulvækst. Men det tror Thulesen Dahl ikke, at Venstres formand, Lars Løkke Rasmussen, og hans partifæller vil holde fast i.

- Venstre er et parti, der har ganske mange medlemmer af både kommunalbestyrelser og regionsråd, og de arbejder til daglig med kernevelfærdsområder som ældre og sundhed, påpeger Thulesen Dahl over for Ritzau.

- De ved udmærket godt, at det er svært at forestille sig nulvækst på de her områder i længere perioder med de berettigede forventninger, som mange har til vores ældrepolitik og vores sundhedspolitik, uddyber formanden.

Han ser sit eget partis målsætning som mere realistisk.

- 0,8 procent er det, vi var enige med Venstre og Konservative om før sidste valg, og det var baseret på nulvækst i kommunerne i tre år, hvorefter der kan blive plads til en beskeden realvækst, konstaterer Kristian Thulesen Dahl.

Han medgiver, at Venstre godt kan sikre nulvækst og samtidig lade udgifterne til ældre og sundhed vokse, hvis partiet finder besparelser andre steder i den offentlige sektor. Men han har svært ved at se, hvor det skulle være.

- Man kan godt vælge at have vækst på de her områder, så længe man anviser, hvor man vil have minusvækst, så det samlede regnestykke hænger sammen. Det kan vi ikke anvise, og derfor er det heller ikke en del af vores politik, erklærer formanden.

/ritzau/

 

Dagens Gossip