Thulesen: Grænsekontrollen er kommet for at blive

Skrevet af admin

02/02/2016

Mest læste i dag

Står det til Dansk Folkeparti, så kommer danskerne igen og igen til at se regeringen forlænge den midlertidige grænsekontrol.

Dansk Folkepartis formand, Kristian Thulesen Dahl, kalder det en "klog beslutning", at regeringen tirsdag for anden gang har valgt at forlænge den midlertidige grænsekontrol. Nu løber den foreløbigt frem til den 23. februar.

- Det er positivt, at den såkaldt midlertidige grænsekontrol bliver forlænget. Den skal gerne forlænges, så den ender med at blive permanent, siger Kristian Thulesen Dahl.

Han mener, at grænsekontrollen i sin første måned har vist, at den er en effektiv måde at sikre færre asylansøgere til Danmark på:

- Menneskesmuglere bliver anholdt ved grænsen, og der bliver flere og flere, der kan se fornuften i grænsekontrol. Det vil vi udnytte til at gøre grænsekontrollen bedre, siger Kristian Thulesen Dahl.

Han er tilfredse med, at V-regeringen har valgt ikke at lytte til EU's kommissær for migration, indre anliggender og medborgerskab, Dimitris Avramopoulos, der har talt for, at grænsekontrollen ikke burde forlænges ud over den 3. februar.

- Det er godt, at Venstre ikke lægger under for EU-Kommissionen her, men lader grænsekontrollen fortsætte. Det giver os muligheden for at diskutere indholdet af grænsekontrollen, siger Kristian Thulesen Dahl.

Kontrollen består i sin nuværende form af stikprøvekontroller foretaget af 200 betjente, og det vil også være tilfældet i perioden frem til 23. februar, fastslog Støjberg tirsdag. Står til Dansk Folkeparti skal indsatsen dog fordobles.

- Vi foreslår, at man fordobler antallet af betjente til 400, så man kan lave flere stikprøver og kontrollere flere grænseovergange. Og så skal vi overveje at indføre transportøransvar, siger Kristian Thulesen Dahl.

Han forventer, at Tyskland vil acceptere transportøransvaret, hvis Danmark melder ud, at det bliver indført fra en bestemt dato.

- Det samme var tilfældet, da Sverige meldte ud, at de mente det alvorligt. Så begyndte danskerne også at samarbejde med svenskerne om transportøransvar. På nøjagtigt samme måde vil det gå mellem Tyskland og Danmark, siger Kristian Thulesen Dahl.

Sverige har tidligere meddelt, at man vil forsætte grænsekontrollen i seks måneder. Og på EU-plan undersøges muligheden for at tage særlige paragraffer i brug, så Schengen-samarbejdet kan tillade midlertidig grænsekontrol i op til to år.

Det vil bane vejen for langvarig dansk kontrol, forventer DF-formanden:

- Vi fortsætter med at skubbe på, og på et eller andet tidspunkt må Venstre indse, at vi ikke bare skal forlænge, men vi skal permanentgøre grænsekontrollen på et højere niveau, siger Kristian Thuelsen Dahl.

/ritzau/