Thulesen: Regeringen bruger kaos som kneb i valgkampen

05/06/2015 17:38

admin

Nyheder

Mest læste i dag

- Hvis det gælder om at ramme forsiderne af aviserne, hvilket visse partier har gjort, så er vi ikke interesseret.

Sådan lød det - måske lidt overraskende - fra Pia Kjærsgaard torsdag, da Ritzau torsdag spurgte til, hvorfor Dansk Folkeparti i vid udstrækning har overladt valgkampen i medierne til især Socialdemokraterne og Venstre.

I sin grundlovstale fredag uddyber Kristian Thulesen Dahl, hvorfor Dansk Folkeparti holder sig lidt på afstand af de landsdækkende medier og i stedet fokuserer på at få vælgerne i tale gennem lokale møder og Facebook-opslag.

- Meget af valgkampen hidtil har været en talkrig mellem Socialdemokratiet og Venstre. Når ét eksempel er blevet brugt i medierne eller i en kampagne, så er modstanderne straks gået i gang med at pille det fra hinanden, siger Kristian Thulesen Dahl og tilføjer:

- Men har det så gjort vælgerne klogere? Eller er de bare blevet mere forvirrede. Det ligner en strategi fra regeringens side at bringe så meget kaos ind i valgkampens substans som overhovedet muligt, siger Kristian Thulesen Dahl.

DF ligger til at få markant fremgang ved det kommende valg, og det kan måske også være en del af forklaringen på, at partiet ikke fører en mere offensiv valgkamp.

I Ritzau Index, der er et vægtet gennemsnit af fem meningsmålinger, ligger partiet i øjeblikket til 18,2 procent af stemmerne. Dermed ser partiet ud til at blive landets tredjestørste efter Socialdemokraterne og Venstre.

Alligevel gik der mere end en uge af valgkampen, før DF torsdag markerede sig med et asyludspil, der blandt andet lægger op til flygtninge ikke længere skal have retskrav på at flytte ud i en bolig.

I stedet skal de bo på asylcentrene, indtil de kan sendes tilbage til deres hjemland, lød det fra DF. I sin tale på grundlovsdag, der markerer 100 årsdagen for kvindernes stemmeret, fokuserede Kristian Thulesen Dahl også på indvandrere:

- Skal man komme med en opfordring til de politikere og andre, der benytter denne dag til at kæmpe for mere ligestilling, så er det at rette søgelyset hen, hvor det er allervigtigst. Nemlig med den kvindeundertrykkelse, der åbenlyst finder sted i indvandrermiljøet.

/ritzau/