Thy-virksomhed nomineret til CSR-pris

Skrevet af Elo Christoffersen

22/10/2012

Mest læste i dag

Royal Danish Fish Group fra Hanstholm er netop blevet nomineret til den prestigefyldte pris for bæredygtighed CSR Strategy -100 prisen” ved CSR Awards 2012. Prisen er særlig, fordi den ikke kan søges, men bliver givet til en af de nominerede virksomheder til de øvrige priser ved CSR Awards. Royal Danish Fish Group er også nomineret til CSR-prisen ”Global Partnership” for deres bæredygtige partnerskab inden for fiskeopdræt i Ghana.

Det er Dansk Standard, der uddeler CSR Strategy -100 prisen, som tildeles en virksomhed med under 100 medarbejdere, der i særlig grad har arbejdet med en strategi for bæredygtighed, der omfatter hele virksomheden – lige fra den daglige drift til det færdige produkt eller ydelse.

- Royal Danish Fish Group er nomineret, fordi CSR strategien er forankret i hele forretningen, både udvikling, drift og omsætning. Med miljøforsvarlige produktionsmetoder viser Royal Danish Fish Group vejen for en branche i vækst, og demonstrerer, at det kan betale sig at drive bæredygtig forretning i både Danmark og Ghana baseret på etiske, sociale og miljømæssige principper og med inddragelse af lokalsamfundet, siger Anne Hasløv Stæhr, adm. direktør i Dansk Standard.

Royal Danish Fish Group har overført miljøvenlige og socialt bæredygtige produktionsmetoder til Ghana inden for fiskeopdræt og produktion af Tilapia til det lokale marked. Løn og arbejdsvilkår er i top, påvirkning af miljøeter minimal og relationerne til lokalsamfundet er funderet på respekt og bæredygtige relationer, der samtidig skaber forudsætningerne for det lokale kundegrundlag.

Prisen CSR Strategy -100 prisen uddeles af Dansk Standard til CSR Awards 2012, som afholdes den 13. og 14. november på Alsion i Sønderborg.