Ti danske dressurryttere kæmper om fire OL-pladser

Med under 100 dage til OL i Rio er der fredag sat navne på de ti danske dressurryttere, der har redet sig ind i kampen om at repræsentere Danmark.

I spil til legene er der foreløbig ti ekvipager, men der er mulighed for at udvide med endnu to ekvipager, inden den endelige bruttoliste skal meldes 19. juni.

16. juli udtager landstræner Rudolf Zeilinger de fire ekvipager, der skal til Brasilien, så rytterne har tre måneder til at overbevise ham om, at de skal ride under dansk flag i Rio.

- Det bliver spændende at følge disse ekvipager frem mod den endelige udtagelse den 16. juli.

- Der venter nogle vigtige stævner, hvor de enkelte ekvipager skal vise stabilt og højt niveau ved Odense Horse Festival, DM på Broholm og Nations Cup-stævnet i Aachen.

- Jeg er rigtig glad for, at vores bruttogruppe indeholder både garvede ryttere med flere OL-deltagelser i bagagen samt en del unge ryttere, som vi kender fra vore ungdomsgrupper.

- Det fortæller noget om en god kontinuitet i sporten og et godt talentarbejde, siger elite- og talentchef Kimi Nielsen i en pressemeddelelse.

Danmarksmester Anna Kasprzak deltog med hesten Donnperignon ved OL i London i 2012, men det gør ikke en udtagelse mindre speciel.

- Jeg er selvfølgelig superglad for at være i bruttotruppen til OL. Jeg var med i London, hvilket var en kæmpe oplevelse, og jeg er sikker på, at Rio vil være mindst ligeså stort.

- OL er jo det største, man kan komme til i vores sport. Det er bare noget helt andet end store stævner som EM og VM.

- Og man føler sig som en del af et stort hold, når man sammen med de andre atleter fra de forskellige sportsgrene kæmper for Danmark.

- Jeg håber at få lov til at opleve OL i Rio som deltager og gøre mit allerbedste, siger Anna Kasprzak.

Målsætningen for det danske dressurhold er en placering i top-6 i holdkonkurrencen ved OL samt to ekvipager i den individuelle finale.

/ritzau/

 

Dagens Gossip