Ti Fona-butikker overlever og bliver til Elgiganten

10 butikker i den kriseramte Fona-kæde skal fremover fortsætte med at sælge elektronik, men under et andet navn.

Elkjøp Nordic har købt de 10 butikker, der fremover bliver en del af Elgiganten.

- Vi følger trends og handlemønstre tæt og ser, at særligt storbykunden ønsker at kunne handle elektronik i bycentrum.

- Opkøbet af Fonas butikker supplerer vores tilbud, siger koncernchef i Elkjøp Nordic, Jaan Ivar Semlitsch i en pressemeddelelse.

Det er butikkerne på Strøget i København, Strøget i Aarhus, i Lyngby, på Frederiksberg, i Rødovre, på Fisketorvet i København, i Hørsholm, ved Nørreport, i Aalborg og på Østerbro i København, der fortsætter.

Det svarer til de otte butikker, der efter den seneste rekonstruktionsplan skulle fortsætte driften, samt butikkerne i Aarhus og ved Nørreport i København.

Alle ansatte i disse butikker vil få tilbud om videre ansættelse, skriver Elkjøp Nordic, der siden 2006 har ejet 40 procent af aktierne i Fona.

Advokaterne Pernille Bigaard og Ole Borch, der står i spidsen for rekonstruktionen af Fonas danske moderselskab, F Group, bekræfter, at der er indgået principaftale om salg af de 10 butikker.

I handlen indgår også Fonas navn, medarbejdere og varelager. Butikkerne vil dog blive videreført under navnet Elgiganten, oplyser Elgigantens administrerende direktør, Peter Stedal.

I løbet af april og maj vil F Group afvikle sine resterende aktiviteter, herunder de butikker, der ikke bliver videreført.

- Der er i øvrigt allerede dialog med udlejere og mulige nye lejere i mange af de butikker, som ophører som Fona-butikker, hedder det i pressemeddelelsen fra advokaterne.

Fona gik 1. februar i betalingsstandsning efter flere år med svigtende økonomiske resultater på et marked præget af hård konkurrence.

En lille måned senere blev det meldt, at 31 af de 56 Fona-butikker ville bestå efter rekonstruktionen, men 31. marts måtte planen ændres. Dermed blev antallet af overlevende butikker reduceret kraftigt til otte.

De otte butikker befandt sig med en enkelt undtagelse - den på Nytorv i Aalborg - alle i og omkring København.

Principaftalen mellem Elkjøp Nordic og F Group skal godkendes af konkurrencemyndighederne, inden den kan træde i kraft.

Forventningen er, at godkendelsesproceduren tager en lille måneds tid.

/ritzau/

 

Dagens Gossip