Tidligere AaB-træner skal stå i spidsen for Estland

Estland havde ikke den store succes i den netop forgangne VM-kvalifikation, hvor holdet sluttede næstsidst i sin gruppe.

Derfor har balternes fodboldforbund sagt farvel til landstræner Tarmo Rüütli og i stedet ansat den tidligere AaB-træner Magnus Pehrsson.

- Jeg tøvede ikke, da jeg fik muligheden. Det var ikke svært overhovedet at beslutte mig, selv om jeg ved, at der følger et stort ansvar med jobbet, og at alle følger med i, hvordan det går holdet, sagde Pehrsson på en pressekonference tidligere på dagen ifølge Aftonbladet.

Pehrsson kommer fra et trænerjob i Allsvenskan-klubben Djurgården. Han valgte selv at stoppe i klubben i slutningen af april, efter at nogle fans havde truet ham.

I AaB fik han kun halvanden sæson. Han kom til klubben i januar 2009 og førte nordjyderne i pokalfinalen, men blev fyret i oktober 2010, hvor AaB lå sidst i tabellen.

Selv om Estland ikke opnåede specielt gode resultater i VM-kvalifikationen, så lykkedes det faktisk for den lille nation at spille sig frem til playoff-kampene om at komme med til EM i Polen og Ukraine sidste år.

Her tabte man dog sammenlagt med 1-5 til Irland efter et 0-4-nederlag på hjemmebane i den første kamp.

Estland har tidligere haft en dansk landstræner, idet Viggo Jensen ledede landsholdet i efteråret 2007. I hans regeringstid lykkedes det at hente otte point af 24 mulige.

/ritzau/

 

Dagens Gossip