Tidligere Amagerbankansatte anklaget for bedrageri

To tidligere ledende medarbejdere i Amagerbanken og en af bankens kunder er tiltalt for groft bedrageri ved Københavns Byret. De er anklaget for at havde brugt insiderviden til at overdrage aktier i selskabet Maconomy til en lavere pris, end de reelt var værd.

Sagen har været i gang længe, og ulovlighederne fandt ifølge anklageren sted i maj 2010, samtidig med at Amagerbanken var tæt på konkurs.

- Sagen drejer sig om videregivelse af intern kommunikation og om bedrageri til et samlet beløb på 15 millioner kroner. Sagen er speciel, ved at den udspiller sig i et forretningsmiljø og involverer større, danske banker, siger anklageren.

På anklagebænken sidder to tidligere, ledende medarbejdere i Amagerbanken samt en kunde, der havde betydelige lån i banken også var storaktionær i selskabet Maconomy.

Kunden fik at vide, at Maconomy var ved at blive solgt til amerikanske Deltek og sendte den information videre til Amagerbanken.

Tilbuddet gjorde aktierne i Maconomy mere værd, end de var for folk, der ikke vidste om det.

Med den viden i hånden fik de anklagede ifølge anklageskriftet de forurettede banker til at overdrage 833.000 aktier i Maconomy til Amagerbanken, i forbindelse med at Amagerbanken overtog engagementer, som den tiltalte ejendomsinvestor havde.

Det skete til en pris, der ikke afspejlede, at der lå et købstilbud.

Efterfølgende blev Maconomy ganske rigtigt solgt for en lille halv milliard kroner. Og forurettede, umiddelbart Jyske Bank og Vestjysk Bank, blev snydt for værdistigningen.

Bagmandspolitiet går efter at få de tiltalte fradømt retten til at lede virksomhed. Derudover vil der blive søgt fængselsstraf og erstatning.

Alle anklagede nægter sig skyldige.

Sagen udspringer af et større sagskompleks mod Amagerbanken, der gik spektakulært konkurs i 2011. Tidligere i forløbet var hele Amagerbankens bestyrelse sigtet i sagen, men de tiltaler er senere frafaldet.

Der er navneforbud i sagen.

/ritzau/

 

Dagens Gossip