Tidligere Brøndby-stopper dropper Danmark

Konkurrencen i det centrale forsvar på det danske fodboldlandshold er benhård, mens vejen til landsholdsfodbold er kortere hos Bosnien-Hercegovina.

Det er en af årsagerne til, at den tidligere Brøndby-spiller Dario Dumic nu satser på at stille op for Bosnien og ikke Danmark.

24-årige Dumic, der ikke blev udtaget til den første trup under Danmarks nyansatte landstræner Åge Hareide, har talt med Mehmed Bazdarevic, der er landstræner for Bosnien.

- Mit ultimative mål er at spille for dem. Men om det lykkes, må tiden vise. Jeg er opvokset i Danmark, men født i et andet land og har ikke glemt, hvor jeg kommer fra.

- Så det er både mit hjerte og min hjerne, der trækker mig til den side, siger Dario Dumic til Ekstra Bladet.

Han blev født i Sarajevo i det daværende Jugoslavien, men hans familie flygtede til Danmark, da han var helt lille.

- Jeg var i kontakt med den bosniske landstræner, da jeg spillede i Brøndby. Han sagde, at de fulgte mig, så det er selvfølgelig positivt.

- Jeg håber på en udtagelse, men har fuld fokus på min klub, siger Dumic.

Han skiftede fra Brøndby til NEC Nijmegen i den hollandske Æresdivision på en lejeaftale frem til sommer, men den aftale er blevet skiftet ud med en permanent kontrakt frem til sommeren 2019.

Ud over Dumic har FC Københavns midtbanespiller Youssef Toutouh og FC Nordsjællands Emre Mor for nylig fravalgt at spille for Danmark for at spille for henholdsvis Marokko og Tyrkiet.

/ritzau/

 

Dagens Gossip