Tidligere byrådsmedlem dømmes for at smugle kilovis af narko

Et tidligere medlem af byrådet i Horsens er torsdag idømt ti års fængsel for at planlægge smugling af flere kilo narko fra Holland til Danmark.

Det oplyser Retten i Horsens.

Ekspolitikeren ved navn Yunuz Coban, 35, var anklaget for at være indblandet i indsmuglingen af op mod 20 kilo kokain og heroin.

Men Coban blev ifølge sin forsvarsadvokat Mads Kramme frifundet i ni af i alt 21 forhold. Dermed kendes han kun skyldig i at have planlagt smuglingen af cirka fem kilo narko, hovedsageligt kokain.

Han havde erkendt sig delvist skyldig i de forhold, han blev dømt for.

Coban planlagde i stort omfang narkosmuglingen med to andre mænd, Sevket Gol og Kent Sørensen, som henholdsvis er idømt 13 og otte års fængsel.

Sevket Gol blev derudover dømt til udvisning for bestandigt.

Alle tre får desuden konfiskeret betydelige pengebeløb. Mens Kent Sørensen skal af med 45.000 kroner, skal Yunuz Coban slippe 72.000 kroner. Politiet konfiskerer hele 230.000 kroner fra Sevket Gol.

Anklager i sagen, senioranklager Lenette Skak, udtalte inden domsafsigelsen, at der var tale om en meget organiseret form for kriminalitet. Hun havde nedlagt påstand om 16 års fængsel til Coban.

Smuglingen foregik i de fleste tilfælde ved, at Coban, Sørensen og Gol planlagde og arrangerede smuglingen, mens andre agerede kurerer og hentede narkoen hos Cobans onkel i Holland.

Allerede inden torsdagens dom er seks personer dømt i smuglersagen.

Fem blev dømt som kurerer af stofferne og har fået fra tre år og ti måneders fængsel og op til syv år. En mellemmand er blevet idømt otte år og seks måneders fængsel.

De tre mænd har nægtet de fleste forhold og erkendt sig delvist skyldige i andre.

De har valgt at bede om to uger til at tænke over, om de vil anke rettens afgørelse til landsretten.

/ritzau/

 

Dagens Gossip