Tidligere chefer på Det Kongelige advarer Stine Bosse

Skrevet af admin

|

04/12/2013

Dagens topnyheder

Tre tidligere ledere fra Det Kongelige Teater advarer nu mod, at teatrets bestyrelse med formand Stine Bosse i spidsen gør alvor af planerne om at rekruttere en kunstnerisk orienteret teaterchef, skriver Politiken.

Torsdag i sidste uge blev teatrets øverste chef, den tidligere embedsmand Erik Jacobsen, overraskende fyret efter blandt andet at have fået styr på teatrets økonomi. Bosse forklarede, at der var behov for nye kompetencer i chefstolen.

- Det ville være katastrofalt for Det Kongelige Teater og problematisk i forhold til de kunstneriske chefer for balletten, operaen og skuespillet. Kunsten er forankret hos dem, siger DR's bestyrelsesformand, Michael Christiansen, til Politiken.

Fra 1992 og 16 år frem beklædte han stillingen som teaterchef - Det Kongelige Teaters øverste chef.

Han bakkes op af teatrets tidligere bestyrelsesformand Mads Øvlisen og tidligere skuespilchef Klaus Hoffmeyer, der alle tre går i rette med Stine Bosse.

Det sker efter hendes udmelding om en mere kunstnerisk funderet teaterchef, som skal "kunne kigge ind i de kunstneriske processer og være med til at forløse de kompetencer".

Det var med de ord, hun begrundede fyringen af Erik Jacobsen i sidste uge.

Den tidligere ledelse understreger samstemmigt, at det kunstneriske ansvar bør ligge hos de kunstneriske chefer, og at den øverste chef ikke selv bør være kunstner, men derimod have erfaring med det politiske spil.

Bestyrelsesformand Stine Bosse har ikke ønsket at kommentere kritikken over for Politiken.

/ritzau/