Tidligere Chelsea-læge hiver Mourinho i retten

Chelseas tidligere holdlæge Eva Carneiro pønser på at indlede en retssag mod klubbens i forvejen hårdt pressede manager, José Mourinho.

Det skriver BBC og flere andre britiske medier.

Carneiros advokater sagsøger allerede London-klubben for at have fremprovokeret hendes opsigelse, mens den nye sag omhandler Mourinhos behandling af hende.

Den individuelle sag mod Mourinho ventes ifølge BBC at havne på Chelsea-managerens bord senere på ugen. I så fald vil portugiseren blive tvunget til at møde op i arbejdsretten, medmindre der indgås et forlig uden for retssalen.

Eva Carneiro blev degraderet og kaldt naiv af Mourinho efter en kamp mod Swansea i Premier League 8. august.

Portugiseren var utilfreds med, at lægen i slutfasen stormede på banen for at tilse stjernespilleren Eden Hazard, der lå og ømmede sig.

Mourinho mente, at lægen dermed fratog Chelsea en sidste mulighed for at jagte et sejrsmål i 2-2-kampen.

For nylig frikendte Det Engelske Fodboldforbund, FA, Mourinho for at have fremsat sexistiske bemærkninger til den kvindelige læge i kampens hede. Det skete dog helt uden at afhøre Carneiro, der på det tidspunkt havde valgt at stoppe i klubben.

Chelsea befinder sig i øjeblikket i en større krise på fodboldbanen, hvor mesterholdet har fået en historisk dårlig start på Premier League.

/ritzau/

 

Dagens Gossip