Tidligere dansk ambassadeansat mistænkt i stor svindelsag

En tidligere ansat ved den danske ambassade i Egypten er blevet løsladt mod kaution af en domstol i Cairo, hvor han er sigtet for at have bedraget en række egyptiske forretningsmænd for omkring en halv million kroner. 

Manden blev fængslet før jul, og han har siddet varetægstfængslet, indtil han i sidste uge blev løsladt mod en kaution på omkring 17.000 kroner. 

Udenrigsministeriets Borgerservice bekræfter overfor dagens.dk, at de er bekendt med den tidligere ambassadeansattes sag. 

- Han blev fængslet før jul, og vi har ydet konsulær bistand til den pågældende person, siger Ole Egberg Mikkkelsen, der er chef i Udenrigsministeriets Borgerservice. Han kan ikke kommentere yderligere på sagen, da han er underlagt tavshedspligt i personsager, men han bekræfter, at den pågældende er tidligere ansat ved ambassaden i Cairo, men at ansættelsen ligger nogle år tilbage.

Ifølge flere egyptiske er den danske mands kone ligeledes mistænkt i sagen, men hun er på flugt fra myndighederne. 

Baggrunden for mistanken om svindel skulle angiveligt være, at parret i fællesskab skulle have lovet en række egyptiske forretningsmænd, at de gennem mandens tidligere arbejde på ambassaden og danske kontakter, skulle kunne skaffe de egyptiske forretningsmænd adgang til det danske marked. Men selvom egypterne betalte parret store summer, stak parret tilsyneladende bare pengene i lommen, uden at leve op til aftalerne. 

Har du oplysninger i sagen kan du sende en mail til [email protected]

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip