Tidligere DBU-formand afviser EM-studehandel

Knap var Danmark blevet annonceret som en af de 13 værter for EM-slutrunden i fodbold i 2020, inden det svenske fodboldforbund udtrykte harme over, at Danmark blev valgt foran Sverige.

Projektlederen for den svenske ansøgning, Göran Havik, mente, at det blev afgørende, at Danmark i modsætning til Sverige har en repræsentant i Uefas eksekutivkomité, nemlig den tidligere formand for det danske fodboldforbund (DBU) Allan Hansen.

Det afviser sidstnævnte onsdag i BT.

- Sådan ser jeg ikke på tingene. Jeg har på intet tidspunkt lavet studehandler med mine kolleger i eksekutivkomitéen.

- Men når det er sagt, er der ingen tvivl om, at det har haft en positiv effekt på Uefas valg af Parken som EM-arena, at jeg har mit internationale netværk på plads, siger Allan Hansen.

Den svenske fortørnelse kommer blandt andet af, at det nyopførte stadion i Stockholm Friends Arena har en kapacitet på 50.000, mens den danske nationalarena kun kan huse godt 38.000 og derfor skulle have dispensation af Uefa for at blive et EM-stadion i 2020.

- Vi har ikke haft nogen repræsentant i komitéen i en årrække, og det, tror vi, har været afgørende. De taler sammen og påvirker hinanden. Sådan fungerer det i de sammenhænge, lød kritikken fra Göran Havik, da Uefa i fredags satte navn på 13 værter.

- Vi finder det lidt overraskende, at man vælger netop den arena i Skandinavien frem for Friends Arena. Men Danmark er også repræsenteret i eksekutivkomitéen, uddybede han.

Danmark skal ved slutrunden i 2020 være vært for tre kampe i gruppespillet og en 1/8-finale.

/ritzau/

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip