Tidligere dødsdømt kristen kvinde slipper ud af Sudan

Den sudanske kvinde, blev dømt til døden for at konvertere til kristendom - og siden blev benådet, men nægtet udrejse af Sudan i slutningen af juni, er landet i Italien.

Det oplyser de italienske myndigheder ifølge Reuters.

Den 27-årige Meriam Yahia Ibrahim Ishag blev i slutningen af juni pågrebet i lufthavnen i Sudans hovedstad, Khartoum, da hun ville rejse ud af landet sammen med sin amerikansk-sydsudanske mand og parrets to børn.

Dagen før havde en domstol omstødt en dødsdom over hende for at have konverteret fra islam til kristendom.

Siden har amerikanske embedsfolk forsøgt at forhandle med myndighederne i Sudan om at tillade den unge kvinde at rejse ud af landet med sin familie.

Til trods for, at dødsdommen mod hende blev ophævet, har Sudan nægtet at anerkende hendes identitet som en kristen sydsudaner samt ægteskabet med hendes kristne mand. Sudans sharialove tillader ikke muslimske kvinder at gifte sig med kristne mænd.

Sagen om Meriam Yahia Ibrahim Ishag er blevet fordømt af vestlige regeringer og menneskeretsgrupper. Hun er torsdag blevet eskorteret af Italiens viceudenrigsminister på sin rejse til Italien, oplyser en anonym italiensk embedsmand.

12 dage efter dødsdommen, 15. maj, fødte hun en pige i fængslet, og også hendes 20 måneder gamle datter har været indsat sammen med sin mor og nyfødte lillesøster.

Da Ishag var fem år, forlod hendes muslimske far familien, og hun blev herefter opfostret i overensstemmelse med sin kristne mors tro.

/ritzau/Reuters

 

Dagens Gossip