Tidligere DR-vært hasteindlagt

08/09/2023 07:55

Henrik R

Nyheder
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Den tidligere DR-vært måtte hasteindlægges på hospitalet.

Mest læste i dag

Budskabet fra den tidligere DR-vært er ikke til at tage fejl af.

Man skal lytte til sin krops grønne, gule og røde lamper - og man skal tage dem alvorligt.

Poul Guldborg, der før har været at finde på skærmen som vært i programmet 'Rene ord for pengene', oplevede i mandags en voldsom episode, som han nu har delt på sin Facebook-profil.

"Jeg var på en af mine elskede powerwalks i det fantastiske solskin. Efter kun 700 meters gang fik jeg pludselig voldsomme smerter i hjertet. Det var som om nogen havde lagt mit hjerte i en skruestik - og strammede til. Og så stod valget mellem at holde en lille pause og “gå det væk” - for helvede - jeg kan jo altid gå 25 km! Eller at gå ligeså stille hen til vores lokale lægehus, der ligger kun 300 meter væk fra stedet, hvor jeg stod", skriver han på Facebook om en rød lampe, der var begyndt at blinke.

Og valget han tog viste sig at være en rigtig god beslutning, da det kunne have haft fatale konsekvenser, hvis han ikke havde gjort det:

"Jeg gjorde det sidste, og det var en rigtig god ide, for mit EKG viste, at der måske kunne være en blodprop i mit hjerte. Jeg fik nitroglycerin og blodfortyndende af lægen og blev akut indlagt med ambulance på AUH (Skejby sygehus), røg på operationsbordet med det samme og fik lavet en ballonudvidelse af en kranspulsåre og isat stent. Jeg havde en stor blodprop i hjertet. Havde jeg ikke lyttet til min krops signaler - og handlet på dem - men bare gået videre - så havde min tre voksne børn været uden deres far i dag.

På trods af hasteindlæggelsen og operationen har han det i dag - et par dage efter - udmærket, og alt gik efter planen. Han bruger nu sin egen episode til at sprede det vigtige budskab om, at man skal tage kroppens signaler alvorligt.

Du kan læse hele opslaget herunder: