Tidligere DR-vært vinder Venstre-mandat i Københavns Omegn

På trods af et dårligt valg til Venstre i Københavns Omegens Storkreds, lykkedes det for den tidligere DR-vært Morten Løkkegaard at komme i Folketinget.

Det nu forhenværende folketingsmedlem Jakob Engel-Schmidt skriver således på Facebook, at han har tabt kampen om et mandat i Københavns Omegns Storkreds til Karen Ellemann og Morten Løkkegaard.

Engel-Schmidt overtog Gitte Lillelund Bechs plads, da hun forlod politik for to år siden til fordel for en karriere i det private erhvervsliv.

Dermed er der oprejsning til den 50-årige journalist Morten Løkkegaard, der trods mere end 44.000 stemmer ved valget til Europaparlamentet sidste år ikke blev genvalgt efter at have repræsenteret Danmark i fem år.

Tidligere indenrigsminister Karen Ellemanns mandat blev af de fleste regnet som rimeligt sikkert, og derfor var der lagt op til slåskamp om det sidste mandat.

Foruden Løkkegaard og Engel-Schmidt bejlede også Mads Fuglede og den tidligere undervisningsminister Tina Nedergaard til mandatet.

USA-eksperten Fuglede stillede op til Folketingsvalget for første gang, mens Tina Nedergaard er mere erfaren.

Hun var undervisningsminister i et års tid i den tidligere VK-regering, inden hun trak sig af personlige årsager. Siden det seneste valg har hun skiftet fra at være opstillet i Nordjyllands Storkreds til at være opstillet i Københavns Omegns Storkreds.

/ritzau/

 

Dagens Gossip