Tidligere Esbjerg-spiller sender Gerrard ud af slutspil

Den tidligere Esbjerg-spiller Erik Friberg indtog en hovedrolle, da han med et pragtmål sendte Los Angeles Galaxy og Steven Gerrard ud af slutspillet i den nordamerikanske fodboldliga Major League Soccer (MLS).

29-årige Friberg scorede efter 73 minutter det afgørende mål med en smuk halvflugter for Seattle Sounders, som dermed vandt 3-2 og gik videre til kvartfinalerne.

I januar skiftede Friberg på en treårig kontrakt til Esbjerg, men efter blot et halvt år og 16 kampe i Superligaen forlod han i juni den vestjyske klub for at spille i MLS.

Her har svenskeren, som også har spillet for Bologna og Malmö FF, fået en større og mere afgørende rolle end i Esbjerg - senest mod Los Angeles Galaxy natten til torsdag dansk tid.

Los Angeles Galaxy var forsvarende mester, og med Gerrard som en af sommerens forstærkninger var det ventet, at holdet, der også råder over angriberen Robbie Keane, ville nå langt igen i denne sæson.

Men sådan skulle det ikke gå. Den tidligere Liverpool-anfører har ikke slået til med den kraft, klubben havde håbet på.

En anden tidligere superligaspiller fik også en afgørende rolle i nattens anden 1/8-finale.

Den tidligere AaB-angriber Chris Rolfe scorede efter 83 minutter det afgørende mål til slutresultatet 2-1 for DC United, som slog sidste års sølvindere fra New England Revolution ud.

I sidste sæson vandt Los Angeles Galaxy 2-1 MLS-finalen over New England Revolution efter forlænget spilletid. Dengang blev den tidligere Liverpool-angriber Robbie Keane matchvinder.

/ritzau/

 

Dagens Gossip