Tidligere fagboss vil have mere i pension

Efter den opsigtvækkende sag mellem LO og den tidligere næstformand Tine Aurvig-Huggenberger sluttede, har fagbevægelsen igen fået en pensionssag fra en tidligere fagboss på halsen. Det skriver Avisen.dk.

Den tidligere formand for HK/Privat 66-årige Karin Retvig har anlagt sag mod HK med krav om to års ekstra pensionsbidrag og bagudbetaling af en række tillæg. Sagen forventes at køre i Københavns Byret i begyndelsen af næste år.

Karin Retvig har desuden klaget til Ligebehandlingsnævnet over aldersdiskrimination på grund af HK's love, der siger, at man ikke kan stille op til valg, efter man er fyldt 61 år.

Den tidligere formand er utilfreds med, at hun får udbetalt 60.000 kroner mindre årligt end forventet i sin livslange pension.

Karin Retvig stoppede som formand ved udgangen af 2011. Den dengang 63-årige Karin Retvig kunne ikke genopstille på grund af aldersgrænsen, og Simon Thøgern blev ny formand.

Sagen er yderligere speciel, fordi Karin Retvig var en af drivkræfterne bag, at HK/Privat kørte sagen mod LO om Tine Aurvig-Huggenbergers ret til en lukrativ pensionsordning. Karin Retvig deltog som Tine Aurvig-Huggenbergers bisidder i sagen.

Karin Retvig ønsker ikke selv at udtale sig om sagen til Avisen.dk, men henviser til sin advokat Karen-Margrethe Schebye.

- Karin Retvig og HK er ikke ude i en vendetta. Faktisk er det HK, der har ydet Karin retshjælp til denne sag, som de gør til andre medlemmer, og det er jo, fordi de også er interesserede i at få afklaret, om deres regler er rigtige.

- Som en del af det spørgsmål, er det naturligt at få Ligebehandlingsnævnets vurdering af, om det er berettiget at opstille en aldersgrænse for valgbarhed, siger Karen-Margrethe Schebye til Avisen.dk.

/ritzau/

 

Dagens Gossip