Tidligere flykaprer bag bombetrussel mod Norwegian-fly

Manden bag den bombetrussel, der fredag tvang et Norwegian-fly på vej fra København til Oslo til at nødlande i Göteborg i Sverige, var indblandet i en flykapring i 1993, oplyser det svenske nyhedsbureau TT.

Lørdag var det lykkedes at identificere ham, og ifølge svensk politi var han indblandet, da et russisk indenrigsfly på vej fra Sankt Petersborg blev tvunget til at flyve til Arlanda lufthavn i Sverige i stedet for.

Ved den lejlighed søgte manden, der formentlig er russisk statsborger, og hans familie asyl i Sverige, men blev siden udleveret til Rusland, skriver TT.

LÆS OGSÅ: Norwegian-fly gennemsøgt: Der var ingen bombe

Fredag var manden passager om bord på Norwegian-flyet, da han fortalte kabinepersonalet, at han havde placeret en bombe i flyets lastrum. Bombeteknikere fandt imidlertid ikke nogen bombe om bord.

Flyet var lettet fra Københavns Lufthavn og skulle være landet i Oslo ved 16.30-tiden.

- Flyet fik en bombetrussel imod sig, og kaptajnen besluttede at foretage en sikkerhedslanding, sagde kommunikationskonsulent Daniel Kirchhoff i Norwegian til Ritzau fredag.

Bombeeksperter med hunde gennemsøgte flyet efter landingen, og politiet kunne ved 22-tiden meddele, at der ikke var fundet en bombe eller andre farlige genstande.

LÆS OGSÅ: Norwegians dreamlinere skaber fortsat store problemer

Flyets 94 passagerer fik lov til at gå tilbage og hente de ejendele, som de havde efterladt under den hurtige evakuering. De har nu fortsat deres rejse med et andet fly.

Ifølge politiet fastholder manden, der er blevet afhørt på politistationen, at der lå en bombe i lastrummet. Han er nu sigtet for luftfartssabotage.

Han har fortalt politiet om baggrunden for hændelsen, men politiet har endnu ikke løftet sløret for, hvad han har fortalt. Ifølge politiet er der ikke noget, som kobler ham til en organisation eller lignende.

/ritzau/TT

 

Dagens Gossip