Tidligere højrehånd spår: Bjarne Riis kommer tilbage

Bjarne Riis vil atter komme til at arbejde med et dansk cykelhold.

Sådan lyder spådommen fra Treks danske sportsdirektør, Kim Andersen, der frem til og med 2010 arbejdede sammen med Riis på det hold, der i dag hedder Tinkoff-Saxo.

- Jeg har intet konkret at bygge det på, men min fornemmelse siger mig, at vi vil se et nyt stort dansk hold inden for en overskuelig fremtid, siger Kim Andersen til Politiken.

- Jeg tror ligeledes fuldt og fast på, at Bjarne Riis vil blive en del af et sådant mandskab, og for mig selv ville det være spændende at komme til at arbejde med.

- Jeg er udmærket klar over, at økonomien er det afgørende punkt, men det ændrer ikke ved min opfattelse af, at der vil ske noget på den front, siger sportsdirektøren, der i øjeblikket gør klar til at køre Tour de France med Trek-holdet.

Bjarne Riis blev tidligere på året strittet ud af Tinkoff-Saxo, som han tidligere var holdejer for.

Med Oleg Tinkovs indtog blev det tidligere danske cykelhold til et russisk, og Bjarne Riis fik titel af manager. I marts røg han så helt ud af holdet.

For nylig kom det i en rapport fra Anti Doping Danmark frem, at Riis var vidende om, at flere ryttere dopede sig på hans tidligere cykelhold.

Under det kommende Tour de France skal Riis være en del af TV2's hold af eksperter.

Det største danske cykelhold er i dag Cult Energy, der kører på det næsthøjeste niveau i international cykelsport. Holdet risikerer dog at lukke, hvis det ikke lykkes at finde yderligere sponsorer.

/ritzau/

Dagens Gossip