Tidligere K-formænd er tavse om mistillid til Eva Kjer

To af De Konservatives tidligere formænd vil ikke blande sig i sagen om miljø- og fødevareminister Eva Kjer Hansen og den omstridte landbrugspakke.

Hverken Lars Barfoed eller Lene Espersen ønsker at udtale sig om Søren Pape Poulsens beslutning, som udtrykker partiets mistillid til miljø- og fødevareministeren.

Eller partiets beslutning om at sætte hårdt mod hårdt, hvis statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) skulle gøre sagen til et kabinetsspørgsmål. Det siger de to tidligere partiformænd til Ritzau.

I det konservative bagland kan partiformand Søren Pape til gengæld glæde sig over opbakning fra flere borgmestre, som Jyllands-Posten onsdag morgen har talt med.

Borgmestrene bakker op bag partiets håndtering af sagen i Miljø- og Fødevareministeriet og mener ikke, at der er en anden udvej end at stemme for et mistillidsvotum til miljø- og fødevareministeren.

- Man kunne ikke have gjort andet. Jeg kan ikke se, hvordan man en anden gang ville kunne sidde i en forhandling med Eva Kjer Hansen og være sikker på, at de oplysninger, man får, er rigtige, siger Sofia Osmani, borgmester i Lyngby-Tårnbæk Kommune i jp.dk.

Billedet af baglandets opbakning er ikke entydigt.

Knud Kristensen, borgmester i Vesthimmerland Kommune, og tidligere folketingsmedlem, var sent tirsdag aften ude med kritik af folketingsgruppen med Søren Pape i spidsen for at sætte spørgsmålstegn ved Eva Kjer Hansen.

- Jeg har ikke oplevet, at hun har gjort noget for at misinformere. Hun har altid været imødekommende og svaret på det, man har spurgt om. Jeg kan slet ikke forstå det, der foregår i aften (tirsdag, red.), sagde han til Landbrugsavisen.

/ritzau/

 

Dagens Gossip