Tidligere konservativ formand skal nu være lobbyist

Skrevet af admin

01/10/2015

Dagens topnyheder

Den tidligere konservative partiformand Lars Barfoed blev efter 14 år på Christiansborg ikke genvalgt som folketingspolitiker ved valget i juni.

Siden da har den 58-årige jurist haft lejlighed til at overveje, hvad han så vil beskæftige sig med, og det er endt med en helt ny karrierevej.

Lars Barfoed er fra 1. oktober associeret partner i kommunikationsbureauet Communiqué, hvor han skal opbygge et nyt forretningsområde i form af public affairs - også kaldet lobbyvirksomhed.

- Jeg har jo i mit politiske liv siddet med, hvor beslutningerne bliver truffet, og den erfaring kombineret med et stort netværk tager jeg med mig.

- Samtidig har jeg før min tid i Folketinget blandt andet som direktør i Finansrådet og i Dansk Handel og Service arbejdet med lobbyisme fra den anden side af bordet, siger Barfoed.

Idéen om at arbejde med lobbyvirksomhed har spøgt, lige siden Lars Barfoed var bestyrelsesformand for forløberen for Communiqué tilbage i 2008.

- Dengang overvejede jeg faktisk at stoppe i politik og gå den vej, fordi jeg kunne se, at der manglede en public affairs-afdeling.

- Så blev jeg tilbudt posten som transportminister, og så kom der ikke mere ud af det. Men det har ligget i baghovedet lige siden, forklarer han.

Lars Barfoed har allerede inden sin tiltræden fået de første kunder i folden fra Communiqués eksisterende portefølje, men får også til opgave at støve nye emner op.

Ved siden af sit nye arbejde er den tidligere minister desuden i gang med en bestyrelsesuddannelse.

Lars Barfoed var formand for Det Konservative Folkeparti fra 2011 til 2014.

Han trak sig i august sidste år som en konsekvens af manglende vælgeropbakning til partiet og bad den daværende Viborg-borgmester Søren Pape Poulsen om at overtage formandsposten.

/ritzau/