Tidligere Mærsk-chef bliver ny Dong-formand

Den tidligere Mærsk-topchef Thomas Thune Andersen bliver ny bestyrelsesformand i Dong Energy.

Det erfarer TV2 Finans og Dagbladet Børsen mandag aften.

Thomas Thune Andersen kommer dermed til at afløse Fritz Schur, som efter næsten et årti i spidsen stopper som Dong-formand.

Det var i en fondsbørsmeddelelse i slutningen af januar, at Dong Energy kunne oplyse, at selskabet skulle ud at finde sig en ny bestyrelsesformand.

Meddelelsen kom i kølvandet på, at Folketingets Finansudvalg havde godkendt den endelige gennemførelse af investeringsaftalen mellem den danske stat, Dong Energy, Goldman Sachs, Arbejdsmarkedets Tillægspension, PFA samt minoritetsaktionærer.

- Jeg byder de nye investorer velkommen og glæder mig over, at selskabet får økonomi til at gennemføre sin ambitiøse strategi, lød det fra Fritz Schur i meddelelsen fra januar.

Med godkendelsen markerede det ifølge selskabet selv begyndelsen på en ny fase for Dong Energy, hvor Fritz Schur efter ni år i spidsen for selskabet vil takke af som bestyrelsesformand på den ordinære generalforsamling, der finder sted den 12. marts.

- Jeg har siddet i ni år, selskabet er i god fremgang, en stærk ledelse er på plads, og med optagelsen af de nye aktionærer begynder en ny fase frem mod børsnoteringen i 2017 - 2018.

- Det er et godt tidspunkt at skifte formand, sagde Fritz Schur.

58-årige Thomas Thune Andersen forlod i 2009 sin position som topchef for Maersk Oil, efter at han i 32 år havde arbejdet i det lyseblå konglomerat, A.P. Møller - Mærsk.

Siden sin afsked med den danske rederigigant har Thomas Thune Andersen siddet i en række forskellige bestyrelser i udlandet, hvor han i øjeblikket blandt andet sidder i bestyrelsen hos det britiske energiselskab Scottish and Southern Energy (SSE).

/ritzau/

 

Dagens Gossip